İnşaat alanında yürüttüğümüz hizmetlerimizi 2008 yılı başında VANSA YAPI İNŞAAT adı altında kurumsal bir kimlikle devam ettirmekteyiz. Sektördeki diğer firmalardan farkımız grup ve aile şirketi olarak şirket bünyesinde İnşaat Mühendisi, Elektronik & Elektrik Mühendisi, İç Mimar, İnşaat Elektrik Teknikeri, Ustabaşı, Avukat Mali Müşavir ve belgeli ustalar bulunmaktadır. Yapı sektöründe Yapı onarım ve taahhüt hizmeti veren VANSA YAPI İNŞAAT YALITIM müşterilerinin isteklerini ön plana alan ve güvene dayalı bir çalışma prensibiyle yoluna devam etmektedir.
Mantolama Dış Cephe Mantolama ve Isı Yalıtım Hizmetleri Dış Cephe Mantolama ve Isı Yalıtım Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Ülkemize maalesef gecikmeli gelen bu tasarruf sistemi sebebi ile enerji satan bir ülke iken dışarıdan enerji alan bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız. Dünya üzerindeki kaynakların hızla tüketildiği düşünüldüğünde tasarruf tedbirlerimizi almak için daha fazla gecik mememiz gerektiği açıkça görülmektedir. Yapılarımızda ısınma ve serinleme amaçlı kullandığımız kombi, kalorifer, klima ve benzeri cihazların sarf ettikleri enerji, dış cephe mantolama uygulamaları ile %50 azaltılabilmektedir. Eğer binalarımızın temel ve çatılarında da mantolama yapılmışsa bu oran %60’lara kadar çıkacaktır. Bu kadar önemli bir tasarrufun sadece kendi bütçelerimize değil ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağı unutulmamalıdır. Binalarımızda en önemli ısı kayıpları kolon ve kirişlerden kaynaklanmaktadır. Bu neden ile iç duvarlarda yapılacak Mantolama tatbikatları asla sonsuz ömürlü olamayacaktır, dış cephede ve bina duvarlarının da tamamını kaplamadıktan sonra mantolama sistemlerinde tatmin edici sonuçlar alınamaz. Sistemin ana prensibi hiçbir aralık kalmayacak şekilde yapının dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile kaplanmasıdır. Kolonlar, kirişler, duvarlar, pencere merkezleri, çıkma altları bir bütün olarak mantolanmalı ve yapının tamamı koruma altına alınmalıdır.
Doğru bir şekilde dış cephe kaplama sistemleri ile kaplanan bir binanin korozyon problemini bir daha yaşamayacağını, yaşının sabitleneceğini ve mantolamanın bina ömrü kadar hizmet verebileceğini unutmamamız gerekmektedir. Yapılarda mantolama uygulaması ısınma için kullanılan enerjiden tasarruf edilerek gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltıp çevre için doğrudan bir kazanç sağlar. Duvar, ısı köprüleri, zemin ve tavan yüzey sıcaklıklarının iç konfora olduğu kadar yapı kabuğu üzerinde de önemli etkileri vardır. Yeterli yalıtım yaşam kalitesine katkıda bulunur ve bina dokusunun korunmasına yardımcı olmaktadır. Dış cephe mantolama için teknik verilere uygun olan ve olmayan çok çeşitli ürünleri bulmanız mümkün. Mantolama uygulamasından maksimum derecede fayda sağlamak için ürün kalitesi teknik değerleri üstün malzemelere ek olarak Uygulamanın da hassas yapılması gerekmektedir. Ürün ve uygulamanın birleşmesi sonucunda mantolama tam performans ile çalışacak size konforlu ve sağlıklı bir mekân oluşturacaktır. Bu çözümde kullanılan bileşenler doğru nitelikte seçilmiş ısı yalıtım levhaları, levhaların yüzeye ankrajlanmasını sağlayan özel dübeller, yine levhaların yüzeye yapışmasını sağlayıcı özel yapıştırma harcı ve mantolamaya özel sıva harcı, sıva aderansini arttıran sıva filesi, boşluklarda kullanılmak üzere tasarlanmış alüminyum profillerden oluşmaktadır.